logo  
 

Partneri

partnerfarmtec

semex

O nama

toplek_star

Centar za skladištenje i distribuciju semena za veštačko osemenjavanje deo je kompanije TOPLEK d.o.o., koja je osnovana 2013.godine sa sedištem u Topoli.
Centar za v.o. Toplek je ekskluzivni zastupnik češke kompanije Jihočeský chovatel a.s. České Budějovice, koja je specijalizovana pre svega za simentalsku rasu.
Kompanija Jihočeský chovatel a.s. České Budějovice, preko Centra Toplek,  distribuira seme bikova, koji su plod višegodišnje saradnje između Češke i Nemačke u ovoj oblasti. Kao dokaz i kruna ove saradnje stoji činjenica da se ocenjivanje priplodnih vrednosti češkog simentalca, od 2015.godine odvija na zajedničkoj bazi Nemačke, Austrije i Češke Republike ("DAC") što je potvrda kvaliteta.
Tržište Srbije je dugi niz godina prezasićeno istim genetskim linijama, bikovi koje nudi Centar Toplek, s jedne strane predstavljaju pravo "osveženje krvi" našeg simentalca. A sa druge strane u pitanju su probrani bikovi koji nisu nosioci genetskih anomalija (FH2,TP, DW...) što je problem kod većine bikova iz Nemačke i Austrije.
U ponudi Centra za v.o. Toplek pored vrhunskog simentalca iz kompanije Jihočeský chovatel a.s., našim farmerima su na raspolaganju i semena bikova crnog i crvenog holštajna, monbelijara, aberdin angusa, belgijskog plavog, blond akvitena, limuzina.
Centar za v.o. Toplek u svojoj ponudi ima i semena najboljih svetskih holštajn bikova kompanije Semex Alliance, u saradnji sa Semex Genetics d.o.o. koji je ekskluzivni distributer u Srbiji.
Osnovna delatnost Centra Toplek je distribucija semena vrhunskih priplodnih bikova, konsalting u govedarstvu kao i izrada planova osemenjavanja plotkinja. Osim toga stručnjaci našeg Centra se bave i radom na reprodukciji u cilju povećanja plodnosti krava, objavljujemo stručne i naučne radove iz ove oblasti, organizujemo seminare, stručna predavanja kao i edukativne ekskurzije u zemlji i inostranstvu.
Centar za v.o. kao deo matične kompanije TOPLEK d.o.o. koja se bavi lekovima u veterinarstvu, svojom ponudom najbolje svetske genetike, zaokružuje i kompletira ono što je potrebno našim farmerima i veterinarima. Tim naših stručnjaka je na raspolaganju kako bi ostvarili zajednički cilj, a to je razvoj govedarstva uz poboljšanje kvaliteta i povećanje odgajivačkih vrednosti koji vodi sigurnom napredku u populaciji goveda naše zemlje.

Tim Centra za v.o. Toplek